Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

Apelsin och flingsalt gör tryffeln ännu godare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl Arla köket vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
  • 1 dl Arla köket Kesella kvarg
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp grädde och smör i en kastrull.
  2. Ta kastrullen från värmen.
  3. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal.
  4. Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm.
  5. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim.
  6. Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.

Kommentarer

Har prövat detta recept fast jag körde utan flingsaltet...riktigt smarrigt blev det!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…