Chokladtryffel med hallonreducering

Jag skulle vilja kalla dessa vuxna chokladbollar. Riktigt goda hemmagjorda chokladtryffel med en intensiv och god hallonsås. Mer än så behövs inte sägas, helt enkelt riktigt goda syndiga små delikatesser. Liknar nästan daim i konsistensen. Vill man ha dem mjukare, pulverisera valnötterna istället, och smält inte sockret. Det blir ganska knaprigt med de smälta sockret.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 små chokladtryfflar:
  • 1 dl fint hackade valnötter
  • 2 tsk crème fraiche
  • 1 tsk kakao
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 4 tsk potatismjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • Hallonreducering:
  • 1 dl frysta hallon
  • ½ dl vatten
  • 3 tsk crème fraiche
  • 1 tsk farinsocker

Gör så här

  1. Lägg valnötterna i en bunke, blanda väl med crème fraiche och kakao, sirap och potatismjöl.
  2. Smält strösockret i en kastrull på spisen.
  3. Blanda med resten av ingredienserna i bunken och låt stå i frysen i några minuter för att svalna något. Tillsätt mjölet och rulla sedan till 10 små bollar. Rulla bollarna i kakao, låt sedan stå i frysen i ca 15 minuter.
  4. Under tiden, gör hallonreduceringen:
  5. Blanda hallonen och vattnet i en kastrull.
  6. När hallonen har tinat, mosa dem så gott de går,
  7. sänk sedan till lägsta värme.
  8. Precis innan reduceringen torkar ut i kastrullen tillsätter du crème fraiche och farinsocker.
  9. Servera hallonsåsen ljummen och tryffeln kall.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr