Chokladtryffel med mascarpone – LCHF

Underbara tryfflar gjorda på mörk choklad. Utan socker!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 60 gram smör
  • 70 gram mascarpone
  • 80 gram mörk sockerfri chokad
  • ev. hasselnötter
  • ev. 1 msk stevia strö
  • Ca 100 gram mörk sockerfri choklad att doppa i

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen (80 gram) i bitar och rör tills den smält. Blanda ner mascarpone och eventuell sötning. Blanda väl så att alla klumpar försvinner. Häll eventuellt ner hela/delade/hackade hasselnötter. Låt tryffeln kallna i minst ett par timmar i kylskåpet så att smeten tjocknar och blir hård. (Jag lät den vila i kylskåp över natten.) Är tryffeln för hård, låt den tina i rumstemeratur en stund. Form tryffeln till bollar. Smält därefter ca 100 gram choklad. Doppa tryffelbollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna.
  2. Rulla eventuellt i kakao!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…