Ciderkokt skinka

Annorlunda smak men väldigt gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg färsk skinkstek eller utskuren kotlettrad
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl äppelcider
  • 1 dl soja
  • 6 krossade enbär
  • 1,5 tsk torkad dragon
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 msk vetemjöl
  • Buljong
  • Cideräpplen:
  • 3 matäpplen
  • Cider

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka upp cidern i en kastrull, tillsätt soja, vitlök och kryddor.
  2. Sätt en köttermometer i köttet och lägg net det i den kokande lagen. Låt koka under lock tills köttets innertemperatur ör 70°. Ta upp köttet.
  3. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en kastrull och häll över cider så att det täcker. Låt koka tills äpplena är nätt och jämt mjuka. Låt svalna.
  4. Mät skyn och späd med buljong till 8 dl. Koka upp. Rör eller skaka samman grädde och vetemjöl och vispa ner redningen i skyn. Låt sjuda i ca. 5 minuter.
  5. Skär köttet i tunna skivor och lätt upp dem på serveringsfat tillsammans med de kokta äppelklyftorna och kokt brysselkål. Servera såsen i separat skål.

Kommentarer

Det här bliv så gott att betyget måste bli en god femma. Såsen är osannolikt god. Tack för det receptet. /Ingvar
Det här bliv så gott att betyget måste bli en god femma. Såsen är osannolikt god. Tack för det receptet. /Ingvar

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…