Citron- och currygrillade ben med äpple, mynta och purjolökscouscous

Servera med en sås av äpplemos, matlagningsyoghurt och grön currypasta, smaka av med salt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Marinad:
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 1 dl matolja
  • ½ msk curry
  • ½ dl flytande honung
  • 1 pressad vitlök
  • 900 g kycklingben
  • Vätska till grynen:
  • 2 dl äpplejuice
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl couscous
  • 2 msk hackad mynta
  • 1 st äpple, hackat
  • 200 g tärnad fetaost
  • 150 g purjolök, strimlad
  • Sås:
  • 2 msk äpplemos
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk grön curry pasta
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Marinad:
  2. Blanda citronskal, pressad saft, matolja, curry, honung, vitlök. Lägg benen i en påse och häll i marinaden. Låt marineras i minst en timme.
  3. Grilla/stek benen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Vätska till grynen:
  5. Koka upp äpplejuice, vatten och olivolja, låt svalna till ca 60 grader. Slå vätskan över grynen och låt svälla under omrörning i 20 min. Ta i myntan, äpplet, fetaosten och purjolöken, smaka av med salt och peppar.
  6. Sås:
  7. Blanda äpplemos, matlagningsyoghurt och grön currypasta, smaka av med salt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…