Citron- och hallonpaj

Att baka den här pajen kräver varken mycket tid eller besvär. Frysta bär går naturligtvis bra, men passa på att använda färska bär under sommaren.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g smör
  • Fyllning:
  • Rivet skal av ½ citron
  • 250 g hallon
  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten eller en springform, ca 22 cm i diameter. Degen ska gå upp en bit längs kanten. Ställ åt sidan.
  3. Gör fyllningen: Riv skalet på citronen. Blanda bär, socker och citronskal. Fördela bärfyllningen i pajskalet. Grädda pajen 20-25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…