Citroncupcakes med creme cheesefrosting

Muffinsen är goda i sig men med frosting får de en underbart god extra kick

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,4 dl socker
  • 1,25 dl smält smör
  • 1 ägg
  • 1,2 dl naturell youghurt
  • 3 tsk rivet citronskal
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • Frosting:
  • 125 g philadelphia creme cheese
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 citron (skalet)
  • 1 msk citron (saften)
  • 500 g florsocker

Gör så här

  1. Blada mjöl och bakpulver. Vispa socker, smör, ägg och rör sedn ner youghurt och citron tills det är slätt. Tillsätt mjölblandningen och rör igen. Grädda i 175grader i ca 20-25minuter men håll koll på dom med provsticka. Låt svalna helt.
  2. Vispa ihop philadelphia creme cheese och smör tills det blir krämigt och klumplöst. Tillsätt finrivet skal från citronen, och ca 1 msk av juicen. Vispa på låg hastighet ner florsocker tills frostingen är fluffig men fast nog att bilda fina, ospruckna åsar i bunken. Nu är det bara att gå loss med spritsen på de avsvalande muffinsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…