Citronfromage med hallon

Fluffigt efter maten

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • ¾ dl socker
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 ½ tsk gelatinpulver
  • 1 msk saft från en citron
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 2 dl färska hallon

Gör så här

  1. Vispa gulor och socker poröst. Tillsätt citronskalet.
  2. Blanda gelatinpulvret i citronsaften i en kopp. Sätt koppen i en kastrull med kokhett vatten. Rör så att gelatinet löser sig. Låt det svalna något. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner gelatinet i den vispade äggulan och därefter äggvitorna och gräddfilen. Rör inte mer än nödvändigt.
  3. Häll upp i 4 glas och låt stå svalt i ca 2 timmar. Garnera med hallon

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…