Citronfromage med hallontopp

Lätt att göra, kan förberedas dagen innan och bara garneras i sista stund

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 1 citron
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • Garnering:
  • 2 dl hallon
  • Tunna citronklyftor
  • Ev. citronmeliss

Gör så här

  1. Låt gelatinet ligga i blöt i kallt vatten 5 min. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden.
  2. Vispa gulorna med socker och citronskal tills det blir vitt och pösigt. Värm citronsaften försiktigt och låt gelatinet smälta i den. Häll ner det i äggsmeten och blanda väl.
  3. Vänd ner äggvitorna i smeten. Vänd ner grädden.
  4. Fördela i 8 glas. Låt stå kallt minst 4 timmar helst över natten.
  5. Garnera med hallon, citron och citronmeliss

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…