Citronglass med choklad och sockerägg

Citronglass är det bästa jag vet!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 4 dl vispgrädde, vispad
  • 2 citroner, rivet skal av och pressad saft från
  • 4 msk cointreau, kan uteslutas
  • Garnering:
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Ev. sockerägg i olika färger till påsken

Gör så här

  1. Vispa ägget tjockt och pösigt tillsammans med gulorna och florsockret. Vänd ner den vispade grädden försiktigt samtidigt som en blandning av citronskal, citronsaft och likör tillsätts lite i sänder.
  2. Häll upp glassblandningen i en rundbottnad plastbunke och frys den i 4-5 timmar eller över natten.
  3. Doppa bunken i hett vatten tills den går att lossa.
  4. Stjälp upp glassen. Ställ den i frysen tills den ska serveras.
  5. Garnera med smält blockchoklad och ev sockerägg eller annan dekoration.

Kommentarer

Jag brukar använda någon mer äggula och vanligt socker. Garnerar man dessutom med citronmeliss ser det ännu vackrare ut och smakar mums..

Liknande recept

@neta71

Mammas ansjovistårta

Det är världens godaste och enklaste ansjovistårta. även de som inte tycker om fisk äter denna tårta. Perfekt till påsk och midsommar, men även…

@soleado

Apelsinmunk

En unik söt efterrätt till Påskfesten. Min inspiration kommer från spanska buñuelos de viento (vindmunkar) från Almogía Málaga, ett arabiskt recept som detta är…

@fetgnu

Krämig chilisill

Sillen är en viktig del i våra högtider. Jul, påsk och midsommar är sillen i centrum. Själv älskar jag sälta, krämighet och hetta! Därför…