Citronkaka

Långpannebak ger många kakor på en gång. Njut några nybakad, kanske med en klick visgrädde till, och spara resten i frysen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 250 g kesella, 10%
  • 1 citron
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk mjölk
  • 25 g mörk choklad

Gör så här

  1. Ugn: 200 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella. Citronskal + saft. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten.
  3. Häll i en långpanna klädd med bakpapper och grädda i 20 minuter. Låt svalna.
  4. Rör ut florsocker i mjölk och bred över kakan. Smält chokladen och ringla över.
  5. Skär kakan i rutor när den har stelnat

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…