Citronkaka i långpanna

En mjuk kaka som räcker till många. Syrlig o söt på samma gång.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kakan:
  • 300 g margarin eller smör
  • 6 ägg
  • 5 dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Rivet skal från 2 citroner
  • Ströbröd
  • Glasyren:
  • 75 g smält margarin
  • Saften från 1 citron
  • 3 dl strösocker
  • 3-4 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 3 msk vaniljsocker
  • Kokosflingor att strö över.

Gör så här

  1. Smält margarinet och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Blanda vetemjöl och bakpulver och häll ner det i äggsmeten tillsammans med det rivna citronskalet.Häll i det avsvalnade margarinet och vispa så allt blandar sig.
  2. Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  3. Grädda i mellersta delen av ugnen i ca 40 minuter i 175 graders värme.
  4. Låt kakan svalna av lite innan glasyren läggs på.
  5. Glasyr:
  6. Smält margarinet och tillsätt citronsaften, strösockret och florsockret samt vaniljsockret. Låt det hela smälta samman på svagvärme tills "sockrigheten" försvunnit och det är som en slät glasyr. Vispa sönder gulorna i en kopp och vispa ner dom i glasyren.
  7. Bred ut rikligt med glasyr över hela kakan och strö över kokosflingor.
  8. Låt svalna och skär i bitar.
  9. Går utmärkt att frysa.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…