Citronmarängpaj

god

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2 ½ dl grahamsmjöl
  • 100 g margarin
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 4 msk majsenamjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • rivet skal och saft av 2 citroner
  • 25 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor

Gör så här

  1. Hacka samman en pajdeg av mjöl och matfett arbeta snabbt in vattnet kyl den i 30 min kavla ut och klä en pajform som mäter ca 20 cm i diam, klä formen med folie och nagga botten grädda i 15 min med folie och 5 min utan i 250 grader.
  2. Lägg majsenamjölet i en skål och rör ut det med en del av vattnet låt resten av vattnet koka upp i 2 msk socker häll det över mjölredningen och rör om slå tillbaka det hela i en kastrull tillsätt citronskal och saft låt sjuda under omrörning tills majsenan tjocknat lyft kasrullen från värmen och rör i smör och äggulor häll fyllningen i pajskalet och låt svalna sänk värmen till 175 grader vispa vittorna styva och vänd ner sockret i omgångar bred ut marängsmeten över pajen och grädda i ca 40 min eller tills ytan fått fin färg pajen är lika god varm som kall

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…