Citronmarängpaj

Avancerad paj som är lätt att göra, väldigt fräsch och god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 4 msk vatten
  • Citronkräm:
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl socker
  • 6 msk maizenamjöl
  • 2 citroner
  • 3 äggulor
  • 1 msk smör eller margarin
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till pajdegen (gärna i matbredare, annars får man gegga ner händerna så det blandar sig ordentligt.)
  2. Tryck ut degen i pajform, låt stå kallt en stund om du har tid, annars kör in den i ugnen direkt, 225°c i 20 min, eller tills den börjar få färg.
  3. Gör under tiden citronkrämen, blanda vatten, socker, maizena och citronsaft, samt rivet citronskal. Låt koka upp och bli tjock. Puttra en stund, och sen i med äggulorna. Puttra en stund till och så i med margarinet.
  4. Låt krämen och pajskalet svalna lite. Ställ ut det på balkongen eller nåt.
  5. Vispa äggvitorna hårt till marängen, och rör sen försiktigt i sockret.
  6. Häll krämen i pajskalet, och bred sen marängsmeten ovanpå. Grädda i 150° ca 10 min. Marängen ska också få färg.

Kommentarer

Super god, kan tänka mig att lägga i lite socker i pajdegen för att få den lite sötare. Lätt att göra och jätte god!!
Väldigt gott blev det! Degen var lite kladdig så vi funderade på om något var fel, men slutresultatet blev mycket bra så det var ingen anledning till panik! Gästerna var mycket nöjda också :)
Det verkar smarrigt! ska testas ngn dag!

Liknande recept

@roskerstin

Fisksurprise

En god fiskrätt med många smaker, kunde tom ’lura’ min sambo som inte är förtjust i fisk, men tack vare baconet så gick rätten…