Citronmarängpaj (lemon curd)

Mamma gjorde denna på min student, supergod och uppskattad av dom flesta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt smördeg 250 g (32x26 cm)
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • Saft och skal av ½ apelsin
  • 3 ägg
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Ugn 200-250 grader.
  2. Täck en rund pajform, ca 24 cm i diameter, med smördeg. Skär bort ev överflödig deg. Nagga botten med en gaffel och pensla med uppvispad äggula. Förgrädda pajskalt mitt i ugnen10 min.
  3. Blanda ingredienserna i en skål. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills fyllningen stelnat. Täck ev med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen så att inte pajen får för mycket färg.
  4. Marängen:
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt socker lite i sänder och fortsätt vispa. Spritsa eller klicka på marängen över pajen. Höj temperaturen i ugnen och grädda ytterligare ca 10 min tills marängen fått färg.
  6. Servera gärna pajen ljummen med lättvispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…