Citronmousse med färska bär

Kan förberedas dagen före kalaset. Passar efter all sorts mat, eftersom den är så lätt och frisk i smaken. Färska bär kan bytas ut mot frysta eller en fruktsallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 citron, saft och rivet skal
  • 1 dl vispgrädde
  • Färska bär eller frukt

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulorna och sockret vitt och luftigt i en skål. Blanda ner citronsaften och det rivna skalet.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden hårt.
  3. Krama vattnet ur gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Vispa försiktigt ner det i äggvispet. Blanda försiktigt ner grädden och sedan äggvitan, använd en träsked.
  4. Fyll vattensköljda portionsformar eller en stor form och ställ att stelna i kylskåpet.
  5. Servera ur portionsformarna eller skeda upp moussen med varm sked. Garnera med färska bär eller frukt.

Kommentarer

Fräsch, syrligt och helt enkelt supermums. Bjöd den till nyår med mörka noblesseplattor och det blev succé efter julens söta. Tack!
Inte någon favorit hos oss
Jättegott, friskt och syrligt! Kommer att sparas bland mina dessertfavoriter. Bjöd även på lite vispgrädde vid sidan om. Tack för ett toppengott recept! Kommer att bjuda denna dessert många gånger. En klar 5:a från mig. Kram Monika

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…