Citronmuffins med färskostglasyr

Av denna sats blir det 10-12 stora muffins. Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Ett recept från Milda som jag inte kunde motstå.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 tsk bakpulver
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl flytande Milda
  • 1 dl filmjölk
  • 2 ägg
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Glasyr:
  • 100 g Crème Bonjour Färskost Naturell
  • 2 ½-3 dl florsocker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Borsta citronen noga under ljummet vatten.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  4. Vispa ihop margarin, filmjölk, ägg och citronjuice och rör ner blandningen i skålen tillsammans med finrivet citronskal.
  5. Fördela smeten i stora veckade pappersformar eller i smorda muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  6. Rör ihop ingredienserna till glasyren.
  7. Låt muffinsen kallna på galler och bred på rikligt med glasyr.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…