Citronmuffins med Lime- och Saltlakritstopping

Fjärde Muffinsen gjordes samtidigt som den tredje. Jag gjorde en sats av smeten och delade i två skålar innan jag satte i smaktillsatserna. De olika toppingarna gjorde jag halva satsen av.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 75 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • Rivet skal av en citron
  • Saften av en halv pressad citron
  • 1 dl filmjölk
  • Läskigt god glasyr:
  • 100 g margarin
  • 2 äggulor
  • 5 dl florsocker
  • Rivet skal av en lime
  • Grön karamellfärg

Gör så här

  1. * Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 12 stora muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform.
  2. * Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
  3. * Vispa margarin och socker tills det är ordentligt blandat. Tillsätt ägg, filmjölk, rivet citronskal och citronsaft. Vispa jämnt.
  4. * Häll i mjölblandningen och rör till en slät smet.
  5. * Häll upp smetet i formarna och sätt in i ugnen i ungefär 20 minuter. Låt svalna.
  6. * Smält margarinet i en kastrull. Vispa ner florsockret till en jämn smet.
  7. * Vispa ner äggulorna, limeskalet och karamellfärgen och låt det bli varmt under omrörning. Detta gör att smeten sedan kommer stelna när den svalnar, eftersom äggulan koagulerar.
  8. * Garnera muffinsarna genom att doppa dem i smeten och snurra på dem tills den stelnat någorlunda. Dekorera med saltlakritsströssel!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…