Citronpaj – diabetiker

Syrligt gott i värmen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 msk Hermesetas Lättströ
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella Mager kvarg
  • Fyllning:
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/4 dl Hermesetas Lättströ
  • 1½ msk potatismjöl
  • 4 äggulor
  • Rivet skal och saft av 3 limefrukter
  • 2 äggvitor
  • 2 limefrukter
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, Hermesetas Lättströ och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt stå kallt i 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200º.
  4. Grädda pajskalet 15-20 min.
  5. Låt svalna.
  6. Blanda mjölk, Hermesetas Lättströ, potatismjöl och äggulor i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen.
  7. Rör ner limesaft och skal. Låt kallna.
  8. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner dem i limekrämen. Bred ut fyllningen i pajskalet. Låt stå kallt och stelna minst 1 tim.
  9. Skär de 2 limefrukterna i tunna skivor. Sjud skivorna i vattnet ca 10 min. Låt svalna. Dekorera pajen med limeskivorna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…