Citronpaj under marängtäcke

SMARRIG!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • PAJDEG
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 125 g smör eller margarin
  • FYLLNING
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • finrivet skal och saften av 1 citron
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • MARÄNG
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. 1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en avlång pajform med löstagbar botten, ca. 35x12 cm, eller en rund form, ca. 23 cm i diameter. Ställ kylskåpskallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Vispa med lätta tag samman alla intredienserna till fyllningen utom kanelen.
  3. 3. Ta ut det förgräddade pajskalet ur ugnen och häll i fyllningen. Strö över kanelen. Ställ tillbaka pajen i nedre delen av ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter.
  4. 4. MARÄNG: Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till en styv och blank smet.
  5. 5. Ta ut pajen och klicka ut marängsmeten jämnt över ytan. Grädda vidare i ytterligare ca. 10 minuter, eller tills marängen fått svagt gyllenbrun färg.
  6. 6. Låt pajen svalna lite, servera den lätt ljummen.

Kommentarer

Ska vispgrädden vispas innan man blandar samman fyllningen?
Bakade denna igår! Så god den blev. Tack så mycket för receptet.
Detta lät väldigt gott. Ska testa baka den nu ikväll. Känns som att den passar bra efter en stabbig middag med grillat.
Superenkel att baka och god!!! Jag spritsade marangen vilket blev jattefint.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…