Citronyoghurttårta med marängbotten

En jättegod tårta! Lagom syrlig och lagom söt!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 krm vinäger
  • 1 dl strösocker
  • Citronyoghurtglass:
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron (finrivet skal)
  • Ca 1 msk pressad citron
  • Garnering:
  • 500 g jordgubbar
  • Citronskal (strimlas)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Smörj och mjöla kanten.
  3. Vispa äggvitorna till skum med vinägern. Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning till en fast maräng. Fördela marängsmeten i formen.
  4. Grädda längst ner i ugnen ca 1 ¼ - 1 ½ timme tills marängen är torr. Låt kallna.
  5. Citronyoghurtglass:
  6. Vispa äggulor och strösocker poröst.
  7. Vispa grädden. Blanda de uppvispade äggulorna, den vispade grädden, den turkiska yoghurten och det finrivna citronskalet (riv väldigt försiktigt, bara det allra yttersta av skalet).
  8. Smaka till sist av med pressad citron tills smeten är lagom syrlig.
  9. Häll smeten på marängen och ställ in i frysen i minst 3 timmar.
  10. Skiva jordgubbarna och lägg dem på tårtan och garnera eventuellt med några strimlor av citronskalet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…