Citrusdoftande nektarinkaka

Den här snabba efterrättskakan är helt enkelt gudomlig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g strösocker
  • 2 msk maizena
  • 9 mellanstora nektariner, ca 1,3 kg
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 200 g vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Rivet skal från 1 citron
  • ½ kryddmått salt
  • 55 g osaltat smör i små tärningar
  • 1½ dl filmjölk
  • 1 msk strösocker att strö över kakan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader. Gör fyllningen så här: Blanda 350 g strösocker med maizenan i en stor bunke. Kärna ur nektarinerna och skär dem i 1½ cm tjocka skivor. Häll nektarinerna och citronsaften i bunken. Rör om försiktigt så att frukten täcks av sockerblandningen.
  2. Smörj en pajform, diameter 24 cm, och häll i frukten. Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 10 minuter, eller tills frukten blivit het.
  3. Gör kaksmeten så här: Blanda 3 msk strösocker, mjöl, bakpulver, citronskal och salt i en bunke. Tillsätt smöret och blanda till en grynig massa. Tillsätt sakta filmjölken tills allt har blandats, det skall vara lite klumpar i smeten.
  4. Klicka ut smeten över frukten och strö 1 msk socker över kakan. Grädda i 25 minuter eller tills fyllningen bubblar och kakan är gyllenbrun.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…