Citruspaj

Surt och sött, pikant och välbekant förenas här i en frisk och fräsch citruspaj. Direkt tagen ur frysen är den härligt kall och svalkande en varm sommardag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 2-2½ dl krossade småkakor eller söta kex
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 3 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk rivet apelsinskal
  • 3/4 dl saft av citron
  • 2½ dl tjock grädde

Gör så här

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Blanda de krossade kexen eller småkakorna med strösocker och matfett till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och grädda den i 200 grader, 6-8 minuter. Låt bottnen svalna.
  3. Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner 1-1½ dl strösocker i äggvitan. Rör ner lite åt gången så att det blir lättare att få det blandat.
  4. Vispa äggulorna med resten av strösockret samt det rivna skalet. Pressa i citronsaft. Vispa grädden till skum. Blanda sedan grädden, äggvitan och äggulesmeten försiktigt.
  5. Häll smeten i pajbottnen och sätt pajen i frysen 2-3 timmar. Ta fram pajen 15 minuter före serveringen och ta den ur formen.
  6. Garnera med apelsiner

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…