Citrusrutor från Palermo

Den spännande blandningen av citron, apelsin, lime och anisfrön gör kakorna till en liten smaksensation. Bakverket blir snabbt citrusälskarens favorit.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Citruslag:
  • 1 apelsin
  • ½ citron
  • 1 limefrukt
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk anisfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt svalna.
  2. Vispa ägg, socker och salt pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det smälta matfettet och mjölblandningen i äggvispet. Rör allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en bakpappersklädd, liten långpanna, ca 20x30 cm.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kontrollera med en provsticka att den är torr inuti, innan du tar ut den ur ugnen.
  5. Skölj citrusfrukterna i ljummet vatten. Riv skalet av dem och pressa ur saften.
  6. Blanda citrussaft och citrusskal med florsocker. Stöt anisfröna i en mortel och blanda med citruslagen.
  7. Skeda citruslagen över den heta kakan. Låt den kallna. Skär sedan kakan i 20 små rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…