Citrussallad med fänkål och ädelostmousse

Frisk vintersallad med ”ägg” av ädelostmousse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 140 g Kvibille ädel
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 1 fänkål, ca 200 g
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Mosa ädelost och crème fraiche i en skål med en gaffel. Skär bort skalet på apelsiner och grapefrukt med en kniv. Skär frukten i skivor. Skär fänkålen i tunna skivor på längden och pensla med lite av oljan. Stek fänkålen i en stekpanna tills den fått fin färg. Rör ihop den resterande oljan med vinäger, salt och peppar. Fördela frukten och fänkålen på tallrikar. Forma ”ägg” av ädelostmoussen med hjälp av en sked doppad i kallt vatten och lägg på salladen. Droppa över dressingen och strö över timjan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…