Clafoutis glutenfri

Fungerar bra med annan frukt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g päron inkokta eller färska skalade
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl MixWells Ljust basmjöl
  • 3 dl mjölk
  • Lite salt
  • Smör att smörja formen med
  • Florsocker att strö över

Gör så här

  1. Smörj en ugnssäkerform eller en stekpanna.
  2. Skär päronen i grova bitar. Lägg päronbitarna i botten på formen.
  3. Vispa ägg och socker pösigt tillsammans med vaniljstången (som först delats på längden).
  4. Blanda ner basmjölet i bunken och vispa sedan i mjölken och tillsätt saltet.
  5. Ta upp vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg ner dessa i smeten.
  6. Häll äggsmeten över päronen. Baka i 200 graders värme ca 45-50 min.
  7. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…