Cocktailkorv med vallmobröd

En rolig miniversion av korv med bröd och bostongurka, perfekt på buffén, till barnkalaset eller som vickning. Lätt att förbereda och sedan bara sätta in i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk vallmofrön
  • 225 fryst smördeg på rulle, tinad
  • 4 tsk dijonsenap
  • 3 msk bostongurka, avrunnen
  • 16 prinskorvar
  • 2 krm sellerisalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Strö ut mjöl och vallmofrön på arbetsbordet. Rulla ut degen ovanpå och kavla ut den lätt.
  2. Dela degen i fyra rektanglar och dela varje rektangel i diagonalt fyra bitar så att du totalt får 16 trekanter.
  3. Bred senap på varje trekant och klicka ut ½ tsk bostongurka. Lägg på en prinskorv, krydda med sellerisalt och rulla ihop till en rulle från triangelns bas.
  4. Lägg rullarna med skarven neråt på plåten och grädda i ugnen 15-17 minuter. Servera varme eller ljumma, gärna med ketchup och extra senap.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…