Cocokakor

Kokos är en flitigt använd ingrediens i kakbak och det är inte så konstigt. Den söta smaken förgyller de flesta bakverk och dessa är inget undantag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 3 dl riven kokos
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl maizenamjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ msk kakao
  • ½ tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta kokosen under omrörning i en het, torr stekpanna några minuter. Låt kokosen svalna.
  2. Rör matfett, socker, sirap och vaniljsocker poröst, gärna med en elvisp.
  3. Tillsätt maizena och vetemjöl blandat med kakao och bakpulver. Rör till en smidig deg.
  4. Blanda ner hälften av den rostade kokosen i degen.
  5. Rulla degen till 30 runda bollar. Lägg bollarna på en bakpappersklädd plåt.
  6. Platta till degbollarna något. Strö lite rostad kokos på varje kaka.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem kallna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Frasig Napoleontårta

Frasiga smördegsbottnar som lägg ihop med äppelmos och gulpösig citronkräm och överst en rosig rosa glasyr – det blir en riktig Napoleontårta!

@7201

Laxburgare med pepparrotsvisp

Detta är mitt egna recept på laxburgare, har blandat olika recept tills det att jag tyckt det blivit bäst. Läckert, enkelt, och suuupergod vardagsmat…