Cocospudding

En rolig variant på gammaldags rispudding som du kan servera med saftsås, sylt eller färska bär. En annan fördel är att denna efterrätt är helt laktosfri om du byter ut smöret mot margarin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 6 dl kokosmjölk, 2 burkar
  • 2 st ägg
  • Rivet skal av 1 citron eller apelsin
  • ½ tsk salt
  • 2-3 msk socker
  • Smör eller margarin till formarna
  • 2 msk farinsocker

Gör så här

  1. Medelgod ugnsvärme, 200-225°
  2. Koka upp vatten och smör och lägg i risgrynen. Låt dem koka på svag värme tills vattnet kokat in. Späd med kokosmjölk och låt gröten koka tills grynen är mjuka, cirka 30 minuter. Rör om då och då.
  3. Blanda ner äggen och det rivna skalet. Smaksätt med salt och socker.
  4. Smörj 6 portionsformar som rymmer 1 dl eller en eldfast form. Strö farinsocker i botten.
  5. Häll i smeten och grädda i medelgod ugnsvärme, cirka 30 minuter.
  6. Låt puddingen svalna eller kallna innan den stjälps upp. Servera med saftsås, sylt eller färska bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…