Cognacsmarinerade fikon

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 18-20 färska fikon
  • 5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • finstrimlat skal av 1 apelsin
  • 1 dl cognac

Gör så här

  1. Koka vatten, socker och apelsinskal i 15-20 min. Häll i cognacen. Häll lagen över de sköljda fikonen. Låt stå svalt ett par dygn för att fikonen ska dra åt sig av lagen. Servera med tjinoskisås.

Kommentarer

Fikonen möglade efter ett par dagar för mig :S Burken var ren och sköjld med hett vatten före jag la i fikonen och vätska ända upp till kanten. Nån som kan svara på hur jag undviker mögel?? Eva
Cognacsmarinerade fikon är receptet. Men! receptet på såsen, var finns det? "Servera med tjinoskisås."

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…