Cognacsrutor med apelsin- och aprikossmak

Essenser, aromer och hushållsfärg till detta receptet finns att köpa hos Borgeby Kryddgård och Essensfabriken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk cognacsessens
  • 1 tsk apelsinarom
  • 1 tsk aprikosarom
  • Glasyr:
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • ½ tsk cognacsessens
  • 2 tsk nougatarom
  • 3 tsk brun hushållsfärg
  • Garnering:
  • Valfritt strössel

Gör så här

  1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Tillsätt essens och aromer. Rör om.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
  3. Glasyr:
  4. Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Bred ut den över kakan. Garnera efter önskemål.
  5. Hoppas att det skall smaka!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…