Cokladbiskvier

Himmelskt goda kakor! Inte så svåra att göra men imponerar desto mer på gästerna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bottnar:
  • 300 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Fyllning:
  • 100 g smör eller delikatessmargarin
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker eller vanillinsocker eller 1 tsk Vanila
  • 2-3 tsk kakao
  • Glasyr:
  • 100-125 g mörk blockchoklad
  • 1 msk margarin eller smör

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175 - 200 grader
  2. Bottnarna:
  3. Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.
  4. Fyllningen
  5. Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.
  6. Glasyren
  7. Smält blockchokladen. Blanda ner ev fett. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.
  8. Chokladbiskvier går bra att frysa.

Kommentarer

Perfekta till festligheter de är väldigt uppskattade:)
greaaaaaat recept, alla våra vänner älskarrtt!!!!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…