Cookiesmousse

En len mousse med knapriga bitar av mörk choklad och nötter. Mumsigt god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 äggulor
  • 50 g mörk choklad
  • 1/2 dl hasselnötter eller
  • Rostade solrosfrön

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt.
  2. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält dem i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk. Rör sedan tills den smälter. Ljus choklad är extra värmekänslig.
  3. Rör ihop äggulorna i en stor skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
  4. Rör i lite av grädden och sedan resten.
  5. Hacka den mörka chokladen och nötterna. Vänd försiktigt ner i moussen.
  6. Fyll små glas eller koppar.
  7. Låt moussen stelna i kylen minst 1 timme.
  8. Garnera med lite hackad choklad och ev mynta.
  9. Tips! Går bra att förbereda. Står sig bra några timmar i kylen.

Kommentarer

Jätte god efterrätt att ha efter en mastig middag, men inte räckte den till 8 personer, fick göra dubbel sats. Alla tyckte den var jättegod, inte så gräddig med lite tuggmotstånd av nötter och krossad choklad. Den får bra betyg. Tack för receptet.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…