cornflakes crisps

ett måste till jul

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g ljus mjölkchoklad marabou
  • 250 g nougat
  • 350 g nutella
  • 1 liter cornflakes
  • 300 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här

  1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten) ta av skålen från värmen.
  2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
  3. Häll ut detta i en liten rektangulär form 26X13 cm klädd med bakplåtspapper packa försiktigt ihop smeten så att inga
  4. lufthål uppstår.
  5. Låt stelna i kyl el frys ca 10-15 min och skär kakan sen i 2X4 cm breda bars/bitar.
  6. Finhacka den mörka chokladen smält 1/3 del av den i ett vattenbad tag av skålen från värmen och rör sen i resten av chokladen tills allt smält låt svalna under omrörning till ca 28 grader.
  7. Doppa bitarna i chokladen gärna med hjälp av en gaffel låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).

Kommentarer

Riktigt goda. Jag rekommenderar att man har dem i frysen en bra stund innan man doppar dem i mörk choklad.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…