Cornfritters

Cornfritters, eller majsbeigneter, är små friterade majsbollar med rötterna i den amerikanska sydstatskulturen. Perfekta som snacks med en het salsasås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 1-2 små röda chilifrukter
  • 2 stora ägg, uppvispade
  • 2½ dl standardmjölk
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 3 dl frysta majskorn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk mald kummin
  • 2-3 tsk salt
  • ½ tsk kajennpeppar
  • Majsolja till fritering

Gör så här

  1. Skär paprika och chilifrukter i småbitar. Blanda paprika och chilifrukter i en skål med ägg, mjölk, gräslök och majskorn.
  2. Blanda i en annan skål vetemjöl, majsmjölk, bakpulver, socker, chilipulver, kummin, salt och kajennpeppar. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen. Låt smeten vila i kylen minst 30 minuter.
  3. Häll olja i en tjockbottnad gryta eller en stekpanna med höga kanter så att oljan når 2 cm upp på kanten. Hetta upp. Klicka ner smeten i oljan, ca 1-2 tsk per boll. Fritera i omgångar tills bollarna är gyllene. Lägg inte i för många åt gången, då blir de kokta i oljan.
  4. Ta upp de friterade bollarna med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera med salsasås efterhand som de blir färdiga. Cornfritters är godast när de kommer direkt från spisen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept