Crème Brûlée à lòrange

Apelsin ger en fin brytning i den krämiga brûléen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad apelsinsaft
  • 1 apelsin rivet skal av
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk råsocker

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 125 grader.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  3. Koka upp grädde, apelsinjuice, apelsinskal, vaniljstång och frön i en kastrull. Låt svalna något.
  4. Vispa ihop äggulor och socker. Rör ner äggsmeten i grädden. Sila blandningen.
  5. Häll i ugnssäkra portionsformar.
  6. Ställ i ugnen i ca 1 timme. Låt svalna.
  7. Vid servering, sätt ugnen på högsta grillvärme.
  8. Strö ett tunt lager råsocker över brûléerna.
  9. Ställ in dem högst upp i ugnen.
  10. Låt sockret karamelliseras. Passa noga så att de inte bränns.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept