Crème Brûlée à lòrange

Apelsinen ger en fin brytning i denna krämiga brûlée.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk konc apelsinjuice
  • rivet skal av en apelsin
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, apelsinjuice, apelskal, vaniljstång soc frön i en kastrull. Låt svalna något.
  3. Vispa ihop äggulor och socker. Rör ner äggsmeten i i grädden. Sila blandningen. Häll i ugnssäkra portionsformar.
  4. Ställ in i ugnen ca 1 timme. Låt svalan.
  5. Vid servering, sätt ugnen på högsta grillvärme.
  6. Strö ett tunt lager råsocker över brûléerna. Ställ in dem högst upp i ugnen.
  7. Låt sockret karamelisera.
  8. Passa noga så de inte bränns.
  9. Njut!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept