Crème brûlée

Smaskig vaniljpudding med knäckig topping.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 8 äggulor
  • 2 ägg
  • Garnering:
  • 2 msk råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär vaniljstången på längden. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljstång.
  3. Vispa äggen till en pösig smet. Häll i mjölkblandningen i äggsmeten under kraftig vispning.
  4. Häll smeten, genom en sil, i ugnsfasta portionsformar. Ställ formarna i en långpanna fylld med vatten.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, eller tills puddingen stelnat. Låt puddingen kallna i kylskåp.
  6. Strö över råsocker och bränn av med brännare eller högt upp i ugnen på hög värme och grill. Passa noga så att sockret inte blir för brännt.

Kommentarer

Grad antalet stämmer inte det måste upp till 200 annars tar det hur lång tid som helst då jag hade till och med varmluften på

Liknande recept

@lennali

Påskshot

För barn och bilförare utesluts alkoholen och ersätts med samma mängd apelsinjuice.

@bodil56

Muffins ChocoBanana

Dessa muffins är lite mustigare och fiberrikare på grund av inslag av rågmjöl och havregryn. Raps/rybsolja ger en hälsosammare fettsammansättning. Om du använder havredryck…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr