Crème patissière av mjölkchoklad

En vaniljkräm där du kan välja vilken typ av choklad du vill. Perfekt som fyllning i rulltårta eller till andra bakverk där man använder vaniljkräm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 ½ msk majsmjöl
  • 4 små äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl mjölk
  • 50 g mjölkchoklad, finhackad

Gör så här

  1. Krämen räcker till ca 2 rulltårtor eller tårtor
  2. Rör samman socker, majsmjöl, äggulor, vaniljsocker och 3 msk mjölk till en slät smet i en skål. Häll resten av mjölken i en kastrull och hetta upp den till kokpunkten. Dra kastrullen från värmen och vispa ner äggblandningen.
  3. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt det hela sjuda upp igen under konstant vispning, fortsätt vispa tills krämen tjocknat och är helt slät. Dra den från plattan och blanda i chokladbitarna och rör om tills de smält.
  4. Täck med fuktat bakpapper och låt krämen svalna helt innan du använder den.
  5. Kan förvaras i en lufttät burk i upp till 2 dagar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr