Crisptårta Med Kiwi

En söt marängtårta med smörkräm och grädde. Toppad med frisk kiwi. Passar perfekt till kalas, eller bara till en varm sommarkväll!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Marängen:
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 3 dl crisp flingor
  • Smörkrämen:
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 1 apelsin
  • Topping:
  • Vispad grädde
  • Kiwi, Alt. Strösel eller jordgubbar

Gör så här

  1. Maräng:
  2. Vispa äggvitorna (obs! äggulorna som blir över läggs i en kastrull för senare användning) fluffigt och hårt.
  3. Tillsätt socker och vispa återigen hårt. Tips: Ta lite maräng smet mellan fingertopparna och gnugga lite. Känner du sockerkornen? VISPA MER!
  4. Häll i crisp flingorna och blanda med en slev ett par varv.
  5. Bred ut marängen över en plåt med bakplåtspapper.
  6. Skjuts i ugn på 125 grader i 80 minuter.
  7. Låt marängen stå i ugnen och torka till sig i ett par timmar.
  8. Skär marängen på hälften. Va försiktig så den inte spricker!
  9. Smörkrämen:
  10. Sjud upp äggulorna, sockret och mjölet till en kräm. KOKA EJ!
  11. Dra från kastrullen från plattan och rör ner margarinet.
  12. Låt krämen stå och gotta till sig i rumstemperatur
  13. Sätta ihop den:
  14. Lägg på smörkrämen på den ena maräng bottnen.
  15. Lägg på den andra marängen som tak över smörkrämen.
  16. Vispad grädde garneras överst.
  17. Och till sist men inte minst: KIWI! eller annan önskad topping.

Kommentarer

Jag undrar oxå?
Jag undrar vad crisp flingor är?

Liknande recept