Cupcake pecan

För dig som älskar Pecannötter. Redigerat hur man gör toppingen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 130 g rumsvarmt osaltat smör
  • 2 dl ljust Muscovadosocker
  • 2 ägg
  • 1 dl kaffe
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 dl finhackade pecannötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3½ dl vetemjöl
  • 70 g smält vit choklad
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 nypa salt
  • Topping:
  • 80 g rumsvarmt osaltat smör
  • 1 nypa salt
  • ½ dl muscovadosocker
  • 30 g philadelphiaost
  • 4½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 krm Butter-Pecan extrakt (finns att köpa på Borgeby kryddgård)
  • Lite hackade pecannötter som dekoration

Gör så här

  1. Vispa smör och socker till en luftig massa. Tillsätt ett ägg i taget och tillsätt sedan vaniljextraktet + en nypa salt. Blanda i den smälta chokladen och vispa till en luftig smet.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda sedan i det varvat med kaffe och grädde till jämn smet.
  3. Fyll formarna till 2/3 och grädda i 180°C i 20 minuter. Stick med en provsticka i mitten så de inte är kladdiga.
  4. Topping:
  5. Vispa smör och muscovadosocker till en luftig smet. Vispa sedan ned den rumsvarma philadelphiaosten. Blanda i salt, vanilj och butter-pecan extrakt och sist vispas det siktade florsockret ned. Spritsa ut frostingen på de avsvalnade cupcakesen. Strö sist på hackade pecannötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…