Cupecake med pistagfyllning och frosting

Gillar pistage och här kommer resultatet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vanilj essans eller arom
  • Pistagefyllningen:
  • 100 g mandelmassa
  • 60 g skalade osaltade pistagenötter
  • Ev. lite vatten
  • Frosting:
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 70 g cream cheese eller Philadelphiaost
  • 4-5 dl florsocker
  • Dekoration:
  • Grönt strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör mandelmassan mjuk tillsätt ev lite vatten, riv eller mal pistagenötterna och blanda i mandelmassan.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör sedan ner smält smör, mjölk och vanilj essans/arom.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  5. Placera ut pappersformarna i en muffinsplåt.
  6. Klicka i 1/2 fulla formar och klicka i 1/2 tsk pistagefyllning i varje form.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och inte kletiga inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den)
  8. Obs där pistagemassan är är och ska det vara lite kletigt!
  9. Dekorera dem med frostingen innan de ska servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…