Dadel- och nötkaka utan mjöl och socker

En underbart god kaka utan vanligt mjöl och socker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 30 g smör
  • 1 ägg
  • 30 g valnötter och pecannötter
  • 2 msk riven kokos
  • 1 msk kokosmjöl
  • 2-3 msk stevia strö
  • 3 krm bakpulver
  • 40 g färska dadlar, med uttagen kärna
  • 3 msk vatten
  • 1 msk vispgrädde

Gör så här

  1. Mosa de färska dadlarna i en kastrull. Tillsätt 3 msk vatten och låt skjuda tills dadlarna pureats. Tillsätt grädden och skjud återigen tills vätskan avdunstat och konsistensen är som en puré.
  2. Smält smöret. Vispa ägget med elvisp. Finhacka val- och pecannötter (30 gram totalt) och blanda med resterande torra ingredienser. Rör ner smöret och därefter ägget. Lägg hälften av smeten i en liten springform som är 12 cm. Fördela dadelpuren över och sedan resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-17 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…