Dagis kavring

Snabb och lätt att baka

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,2 l filmjölk
  • 22 dl rågsikt
  • 0,5 flaska sirap (2,75 dl)
  • 5 tsk bikarbonat
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk kummin

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan i filmjölk och sirap. Degen blir klibbig.
  2. Lägg ett smörpapper i botten på en braspanna och bred ut smeten. Grädda i 150° i 1 timme.
  3. Vrid sedan ner graderna till 100° och låt brödet gräddas 1 timme till. Stäng ugnen och låt brödet stå ytterligar 15 minuter med ugnsluckan öppen.
  4. Låt svalna under braspannan.
  5. Jag brukar dela den så att det blir 6 limpor.

Kommentarer

Jag måste bara få lägga en kommentar till på din kavring. Jag fick smaka den igen efter att den hade varit fryst och den smakade precis likadant som när den var nybakad . En tia till dig Evia.
kanon
Den här e supergod jag har fått smakat den med sketna ägg på och det ger jag 5. Kramiz Gillsan

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr