Daim brownies

Mycket gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl Kesella citrus
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl rostade hackade nötter (hassel-, valnöt- eller pekannötter)
  • 2-3 finhackade Daim

Gör så här

  1. Smält choklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen och kesellan i äggblandningen.
  2. Blanda mjöl och bakpulver med nötterna och rör ner i chokladsmeten. Häll smeten i smord form ca 24 cm i diameter (eller i långpanna med bakplåtspapper vid dubbel sats). Strö daimhacket ovanpå.
  3. Grädda kakan i ca 200 grader ca 10 minuter. Den ska kännas lite kladdig. Låt stå kallt, gärna över natten.
  4. Skär i rutor. Servera gärna med en klick Kesella citrus.

Kommentarer

En kanon god kaka som jag kommer att baka många gånger. Helt i min smak - nötter och choklad - det kan inte bli bättre

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…