Daim cheescake

Daim cheescake? Låter spännande och gott. Ska aboslut prova detta vid tillfälle.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g chokladkakor, exempelvis Mariekex med chokladsmak eller chocolate chip cookies
  • 150 g smör
  • Fyllning:
  • 2 blad gelatin (öka med 1/2 blad gelatin om tårtan serveras samma dag)
  • 400 g cream cheese
  • 1 burk (250 g) Kesella lätt
  • 2 dl vispad grädde
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl mjölk
  • Cirka 150 g daimkulor eller grovt krossade daimbitar

Gör så här

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formens botten och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt en stund.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rör cream cheesen smidig och blanda ner Kesellan. Använd elvisp om cream cheesen känns hård. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
  3. Hetta upp mjölken i en skål i mikron eller i en liten kastrull på spisen. Ta mjölken från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta helt i mjölken. Rör ner mjölkblandningen i cream cheesen. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet.
  4. Strö lite daimkulor i botten av pajskalet och lägg på ett lager av smeten. Strö ordentligt med daimkulor på smeten, men spar lite till dekoration. Häll resten av smeten i skalet och jämna till toppen. Låt stå kallt och stelna i minst fyra timmar, helst över natten. Lossa försiktigt tårtan från formen och dekorera med daimkulor.
  5. Visst blir du sugen?

Kommentarer

Ååååh, denna cheesecake är bara sååå god! Inte mäktig heller tycker jag. :-)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…