Daimglass

Serveringstips: Servera med lite färska bär eller med en hemmagjord choklad/kola sås. Låt den stå 20-30 min och tina i kyl före servering. Hållbarhet och förvaring: Glassen kan förvaras i frysen i minst 6 månader.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dubbla daim

Gör så här

  1. Vispa äggulor, socker, sirap och vaniljsocker med elvisp ca 4-5 min till en vit fluffig smet.
  2. Vispa grädden för sig och hacka daimen fint.
  3. Blanda samman smeten, grädde och daimen. Häll i en plastfolieklädd form eller bunke.
  4. Frys ca 8 timmar eller mer. Låt den stå 20-30 min och tina i kyl före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…