Daimtårta

Underbart smarrig tårta, min favorit!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g Margarin (smält)
  • 1 dl Socker
  • 2 msk Sirap
  • 3 dl Havregryn
  • 1 Ägg
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl grädde
  • 1 dubbel Daim

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna i en bunke.
  2. Dela upp i 2 delar = 2 bottnar.
  3. Smeta ut dom till 2 lika stora platta runda cirklar på bakplåtspapper.
  4. Kör i ugn i 8 - 10 minuter på 175 grader.
  5. Vispa 3 dl Grädde.
  6. Hacka sönder en dubbel Daim.
  7. Dela upp grädden i 2 delar.
  8. Smeta ut den ena delen på en tårtbotten, strö sedan över hälften av dajmen.
  9. Lägg sedan den andra tårtbottnen ovanpå, och gör likadant på den.
  10. ( se till att bottnarna har svalnat innan man he på grädden )
  11. Är godast när den fått stå en dag, så gör den helst dagen innan du ska ha den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…