Daimtårta 8-10 bitar

God, lättgjord, inte så söt. Botten inte så hård.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 4 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 100 g mald mandel
  • Kräm:
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl grädde
  • 1 dubbeldaim

Gör så här

  1. Vispa vitor till hårt skum. Mal mandel och blanda med florsockret.Vänd ner blandningen försiktigt i äggviteskummet. Häll smeten i smord och bröadlästagbar form ca 25 cm i diameter. Grädda i ugn ca 30 min i 175 grader. Låt kakan kallna i formen.
  2. Vispagulor och florsocker pösigt. Vispa grädden till hårt skum och blanda samman. Hacka daimen och rör ner i smeten. Häll smeten över kakan och frys den några timmar eller över natten. Tag fram den ca 30 min före servering och strö över lite daimkross eller garnera ned frukt eller bär.

Kommentarer

Kan man använda mandelmassa istället?? Uppskattar svar.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…