Dajmtårta med grädde och jordgubbar

Så ljuvlig att det inte räcker med bara en bit av den här tårtan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g malen mandel
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dubbeldajm
  • Garnering:
  • Grädde
  • Jordgubbar

Gör så här

  1. Börja med att skålla maneln, skala den sedan när de svalnat och mal den i antingen en matbereadre, men helst i en mandelkvarn.
  2. Blanda sedan den malda mandeln tillsammans med bakpulvret. Ägg och socker vispas pösigt och vitt. Blanda sedan samman äggsmeten tillsammans med mandeln och grädda i en smord och bröad form med löstagbarkant i 175 grader i ca 15-20 min.
  3. Tag ut kakan och fördela den finhackade dajmen över kakan medan den fortfarande är varm.
  4. När botten har svalnat garneras tårtan med vispad grädde och skivade jordgubbar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…